Beseda-podoba-telo - Strehovec, Janez (Slavistična revija, 2019)
V sedanjosti se srečujemo z razširjeno besedilnostjo, temelječo na besedah-podobah-(virtualnih) telesih, ki so urejene po prostorski in časovni slovnici. Z novimi mediji oblikovani tekst kot besedilna storitev sledi performativnemu obratu, s tem ko ob verbalnih komponentah vključuje tudi neverbalne, belino, praznino in črke, ki izginjajo. Takšno besedilo je izziv za ne-samo-branje kot novo modalnost kompleksnega besedilnega izkušanja.
Keywords: besedilna storitev; breztežnostni prostor; conceptual text; expanded text; hibridne kulturne vsebine; hybrid cultural content; konceptualno besedilo; ne-samo-branje; not-just-reading; poetry; poezija; razširjeno besedilo; textual service; zero gravity