Razvoj populacij divjadi in njihovega življenjskega okolja v severnozahodni Sloveniji - Koren, Iztok (Gozdarski vestnik, 2009)
Delo obravnava razvoj populacij divjadi v obdobjih od 1951 do 1960 in od 1994 do 2003 v Tolminskem gozdnogospodarskem območju na severozahodu Slovenije. Po vrstni sestavi divjadi si obdobji nista podobni, po prisotnosti posameznih vrst pa sta si obdobji podobni ali različni. Med obdobjema so se rabe prostoraspremenile, zmanjšal se je delež kmetijskih površin in povečal delež gozda. Sprememba rab prostora vpliva na številčnost in prostorsko porazdelitevpopulacij divjadi.
Keywords: raba prostora; divjad; populacije; lov; Slovenia; Slovenija