Reliefna razčlenitev Jugoslavije - Ilešič, Svetozar (Geografski obzornik, 1974)
Avtor je mnenja, da je osnovna hipsografska reliefna razčlenitev Jugoslavije na primorski, gorski in nižinski predel, kakor jo najdemo pri Meliku, preskopa, razen tega se mu zdijo zgrešeni nekateri pojmi in nazivi prevzeti iz novejše geološke literature. Zato predlaga v obravnavo drugačno reliefno razčlenitev.
Keywords: geografija; geography; Jugoslavija; regionalizacija; regionalization; relief; Yugoslavia