Kukavičje jajce - Pregl, Slavko (knjige, 2022)
Delo je namenjeno bralcem, ki so že prerasli otroška in mladinska leta. Zgodba potuje skozi različne življenjske usode. Humorna ironija beleži tako vojne dogodke in osebne drame kot današnje dni. Moški pogovor očetov se konča z odgovorom hčera, deklet nove generacije.