Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije - Bajda, Urška (Šolska knjižnica, 2019)
V prispevku je predstavljeno delovanje Sekcije za šolske knjižnice pod okriljem Zveze bibliotekarskih društev Slovenije. Pozornost je posvečena njeni koordinaciji dejavnosti slovenskih šolskih knjižnic v mednarodnih in nacionalnih aktivnostih, delovanju članov izvršnega odbora sekcije na področjih promocije, publicistične dejavnosti, sodelovanja z drugimi strokovnimi združenji šolskih knjižničarjev ter organi odločanja in organizaciji, sodelovanju in udeležbi na raznolikih strokovnih dogodkih.
Keywords: Sekcija za šolske knjižnice; šolske knjižnice; ZBDS; Zveza bibliotekarskih društev Slovenije