Umetna inteligenca v zdravstvu in farmaciji - Baťková, Anna (Farmacevtski vestnik, 2021)
Napredek v računalniški zmogljivosti in digitalizacija podatkov sta omogočila razvoj umetne inteligence, ki je začela spreminjati tudi zdravstveni sistem. Prinaša možne rešitve in izboljšave na številnih področjih zdravstva in farmacije, vendar tudi izzive, ki jih bo potrebno razrešiti. Z uporabo sistemov, osnovanih na umetni inteligenci, se spreminja tudi način dela zdravstvenih delavcev, kar bo preoblikovalo potrebno znanje in zanimanje.
Keywords: digitalna revolucija; farmacevtska skrb; Umetna inteligenca; Zdravstvo