Le mimo se bova zapeljali - Strömberg, Ellen (knjige, 2025)
Humorna in rahločutna pripoved o prijateljstvu, ljubezni in resnih rečeh, ki so del odraščanja vseh mladostnikov. Manda in Malin sta najboljši prijateljici. Njuni dnevi so polni sanjarij o vznemirljivih pustolovščinah in romantični ljubezni. Živita v manjšem kraju, kjer se ne dogaja nič posebnega, ko pa v bližnji piceriji začne delati najlepši fant, kar jih je Manda kdaj srečala, vidi priložnost, da življenje končno postane bolj zanimivo. A seveda vse ni tako preprosto, kot si predstavlja. Finska pisateljica Ellen Strömberg (1987) je ena najbolj priljubljenih blogerk med švedsko govorečimi Finci. V tej knjigi odlično ujame čas, ko si še zelo mlad, a misliš, da si zelo odrasel, čas, ko se zdi vse mogoče. S humorjem in posebno občutljivostjo spregovori o resnih rečeh, ki so del odraščanja vseh mladostnikov. Roman je bil nominiran za več nagrad, leta 2022 pa je prejel nagrado avgust za najboljšo švedsko otroško in mladinsko knjigo.
Keywords: zvočne knjige