Ccne in seimsha porocilo Mariborski trfl. Na mariborskd trg v soboto, dne 28. novembra so prdpeljali špeharji 124 ko-< madov zaklanih svinj. Svinjako meso je bilcj po 10 do 12 Din, slandna 12—15. Radi slabega vremena ni bilo na trgu živinske krme. Kmet-: je so pripeljali 4 voze krompirja po 1—1.50, I čebule po 5—6, česen 10—16, 16 voz zelja po _ —2. Pšenica 2, rž 1.50, ječmen 1.50, oves 1.25-* 1.50, koruza 1.50, proso 2—2.50, ajda 1.25, ajdo* vo pšeno 4.50—5, fdžol 2—2.50. Kokoš 25—35, pdščanci 25—55, raca 20—35, gos 40—70, pu< ran 30—60. Domači zajec 8—30, divji 20—30, fazan 25. Srnjak 1 kg 10—12, jerebica komad 12, kljunau 15. Orehi 5—6, luščeni 20—24. Go^ be 1—2, grozdje 8, hruške 3—5, jabolka 2—5, Mleko 2 do 3 Din, smetana 10 do 12 Ddn liter, surovo maslo 24 do 30 Din kg, med 14 do 20 Din kg. Suhe slive 8 do 12 Din. Kostanj 1 do 1.50 Din, pečeni 4—6 Din. Trg je bil dobro ob'< iskan. Mariborski živinski sejem dne 24. nov. 1931, Prignanih je bilo 17 konj, 14 bikov, 143 volov, 348 krav in 13 teleit, skupaj 535 komadov. Povprečne cene za razliene živalske vrste so bi-i le sledece: debeli voli 1 kg žive teže od 3.50 da 4.25 Din, poldebeli voli od 2.50 do 3 Din, ple-: menski voli od 2 do 2.75 Din, biki za klanje ocl 2 do 2.50 Din, klavne krave debele od 2 do 3 Din, plemenske krave 1.50 Din, krave za klobasarje od 1 do 1.25 Din, molzne krave od 3 do 4 Din, breje krave od 3 do 4 Din, mlada živina od 2.75 do 4 Din. Prodanih je bilo 210 komadov, od teh za izvoz v Italijo 14 kom. ftlariborski svinjski sejem dne 27. nov. 1331, Ka ta svinjski sejem je bilo pripeljanih 135 prašičev. Cene so sledeče: mladi prašiči 5—6 tednov stari 50 do 80 Din, 7—9 tednov stari 90 do 100 Din, 304 mesece 150 do 200 Din, 5—? mesecev stari 300 do 400 Din, 8—10 mesec*,^ stari 400 do 500 Din, 1 leto stari 600 do 760 Ki: 1 kg žive teže 5—6 Din, mrtve 7—8.50 Din. -Prodandh je bilo 80 komadov. Mesne cene v Msriboru. Volovsko meso I. vrste 1 kg od 12 do 14 Din, II. vrste od 8 dft 10 Din, meso od bikov, krav dn telic od 4 dtj 7 Din, telečje mes I. vrste od 12 do 16 Din, II. vrste od 8 do 10 Din, svinjsko meso sveže od 8 do 20 Din.