550 Doma. Prvi pogoj, da cvetlice v lončkih prospevajo, je rahla zemlja. Gozdna zemlja, potem taka, ki se dobiva iz trhlih štorov, ta se včasih težko dobi, pri roki je pa vedno kavina gošča, katera se najprej posuši in potem pomeša z zemljoj v lončkih. Taka zmes je jako lahka in pospešuje razvoj cvetlic na prav preprost način. Bliščeči škrob. Najbolji rižev škrob se omesi z vodoj v precej trdo goščo. Med neprestanim mašanjem se priliva vrele vode. Na 125 g. škroba se doda lepega, čistega belega voska za jeden oreh, košček sladkorja in v vodi, katera se priliva, raztopi se jedna žličica boraksa. Zoper ozeblino se priporoča kopanje ozeblih udov z močnoj zavrehcoj jelkinih igel. Igle se morajo kuhati 2 do 3 ure in v tem mlačnem čaju se ozebli udje drže 10 do 15 minut. Kako se preiskuje pitna voda z ozirom na nje užitnost. Pol- literska steklenka se nalije do '/i prostora in potem se vrže v njo I žličica semletega čistega sladkorja. Steklenka se zamaši ter postavi na toplo. Ako se tekom 36 do 48 ur ne prikažejo v vodi beli kosmiči ali ako sploh voda ni postala mlečnata, tedaj je užitna.