A theoretical and analytical framework toward networked communities - Nah, Seungahn (Javnost (Ljubljana), 2010)
Razprava postavlja teoretski okvir elektronskega informacijskega zbora, ki lahko virtualno in fizično poveže omrežne skupnosti. V navezavi na Habermasovo teorijo komunikativnega delovanja članek najprej obravnava skupnost kot enoto demokracije v kontekstu civilne družbe. To zagotavlja meta teoretski okvir za razumevanje pojmovnega okvira informacijskega zbora elektronske skupnosti iz takih teoretskih perspektiv, kot so javna sfera, socialni kapital in omrežne skupnosti. Nato je predlagan analitični okvir, ki omogoča znanstvenikom in raziskovalcem proučiti, kako računalniške omrežne skupnosti ali virtualne skupnosti prispevajo k fizični skupnosti in obratno preko potencialnih raziskovalnih programov in vprašanj. Razprava obravnava teoretska, metodološka in praktična vprašanja.
Keywords: javna sfera; družbena omrežja; communication; komuniciranje; računalniške komunikacije; navidezna resničnost