Podkolenska kotanja - Mlakar, Boštjan (Medicinski razgledi, 2000)
V članku je topografsko, vsebinsko in delno klinično opisana podkolenska kotanja. Podkolenska kotanja je z mišicami omejen romboiden prostor na zadajšnji strani kolena. Tu najdemo podkolenske žile (arteria, vena poplitea),malo safeno veno (vena saphena parva), skupni mečnični in golenski živec (nervus fibularis communis; nervus tibialis), bezgavke (nodi lymphatici poplitei) in vezivno tkivo.
Keywords: anatomija; Knee; Anatomy and histology; histologija; kolenski sklep; Popliteal artery; Popliteal vein; Saphenous vein; Peroneal nerve