Standardiziranje postopka digitalne kartografije tematskih geoloških kart in priprave za tisk - Komac, Marko (Geologija, 2001)
V letu 2000 je Geološki zavod Slovenije prvič pristopil k celotnemu postopku priprave in izdelave tematske geološke karte za tisk. Za "poskusnega zajca" jebila izbrana Strukturno-tektonska karta Slovenije v merilu 1: 250.000, avtorja Marijana Poljaka.
Keywords: digitalna tehnika; geološke karte; informacijski sistemi; kartografija; Slovenia; Slovenija