Pesmi - Jurčič, Josip (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Jurčič, Josip (1844-1881), slovenski pisatelj. V ŠZ je ohranjenih 32 pesmi z Muljave (ŠZ IV. a, 53). Iz Jurčičeve zapuščine jih je Glonarju poslal Ivan Prijatelj.