Vzpostavitev sodobne opazovalne mreže za ocenitev rudarske škode - Todorović, Ranko T. (Geodetski vestnik, 1997)
Z opazovalno mrežo ugotavljamo premike in deformacije površja, ki je ogroženo z radarskimi deli v jamah. Prikazane so testne meritve pri uvajanju tehnologije GPS-ja v obstoječo terestično mrežo v velenjskem premogovniku.
Keywords: geodezija; GPS; izmera; opazovalne mreže; rudarstvo; transformacija