Chiral covers of hypermaps - Jones, Gareth A. (Ars mathematica contemporanea, 2015)
S posplošitvijo Singermanove hipoteze pokažemo, da obstajajo orientabilni regularni kiralni hiperzemljevidi (oz. regularne kiralne otroške risbe) vsakega nesferičnega tipa. Dokaz sloni na reprezentacijski teoriji grup avtomorfizmov Riemannovih ploskev delujočih na homologijo in na različne prostore diferencialov. Podamo tudi nekaj primerov.
Keywords: chiral hypermap; chiral map; harmonic differential; harmonični diferencial; homology group; homološka grupa; kiralni hiperzemljevid; kiralni zemljevid