Enotni naslov kot sredstvo za povezovanje v knjižničnem katalogu - Petek, Marija (Knjižnica, 2001)
Prispevek govori o enotnem naslovu, ki ima tudi v modernih računalniških katalogih pomembno vlogo. Uporaba enotnega naslova je danes bolj razširjena in bolj jasno opredeljena kot takrat, ko se je le-ta prvič pojavila v Panizzijevem pravilniku. S pomočjo enotnega naslova lahko v katalogu dela identificiramo, med seboj razlikujemo in na enem mestu zberemo; pri tem moramo upoštevati razliko med delom in enoto. Več pozornosti je potrebno nameniti bibliografskim odnosom in pri tem izkoristiti enotni naslov, ki je primerno sredstvo za povezovanje v katalogu.
Keywords: katalogizacija; bibliografski opis; enotni naslov