Struktura, igra in interpretacija - prispevek k historiatu koncepta "French Theory" - Šporer, David (Slavistična revija, 2020)
Soočenje temeljnih modelov interpretacije v zgodnjih delih Jacquesa Derridaja je analizirano kot pomembna točka za prihodnje oblikovanje "postmoderne literarne teorije". Kot pokažejo že francoski avtorji s terminom "French Theory", je razvidna neločljiva povezanost tega koncepta s francoskim posredovanjem evropske humanistične tradicije v okviru recepcije strukturalizma v ZDA.
Keywords: Derrida, Jacques; interpretacija; kritika metafizike; postmoderna literarna teorija; poststrukturalizem; recepcija; strukturalizem