Molitve - Majar, Matija (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Majar, Matija - Ziljski (1809-1892), kaplan, narodopisec in jezikoslovec iz Videnč pri Goričah v Ziljski dolini. Njegov rokopis Sbornik, narodnih pesnij, zagadek i poslovic ilirsko-slovenskih i nekoliko horvatskih je Štreklju prinesel leta 1898 Vatroslav Jagič. Tudi F. Miklošič je poslal Štreklju Majarjevo zbirko z narodopisnim gradivom. V ŠZ je ohranjenih 16 pesmi (ŠZ IV. a, 92) in pregovor (ŠZ 4/8).