Zdravila za zdravljenje nevropatske bolečine - Urbanc, Marina (Farmacevtski vestnik, 2016)
Za farmakološko zdravljenje nevropatske bolečine obstaja več priporočil. V Sloveniji lahko zdravila prve, druge in večino tretje linije predpisujejo zdravniki v primarni zdravstveni dejavnosti in za večino zdravil je v dovoljenju za promet opisana indikacija za zdravljenje nevropatske bolečine. Ta zdravila so v prispevku podrobneje opisana.
Keywords: antidepresivi; antikonvulzivi; kapsaicin; nevropatska bolečina; opioidi