BRKO KUHA ZA VAS ZREZKI V VINSKI OMAKI: mlado gove dino narežemo na zrezke, posolimo, popopra-mo. Prelijemo z belim vinom in pustimo sta-ti eno uro. Jensko posodo premažemo z ma-slom, vanjo zložimo zrezke, prelijemo z deci-litrom belega vina in skodelico juhe. Posodo pokrijemo in na malem ognju dušimo; ko se zrezki zmehčajo, jih poberemo ven, doda-mo 3 žlice kisle smetane in sok pol limone, da dobimo omako. Z njo prelijemo zrezke, ponudimo s pire krompirjem ali rižem. POGAČICE S SIROM: zmešamo 25 dkg margarine, dodamo 25 dkg skute in 25 dkg moke. Vse zamesimo v testo, pustimo stati v hladilniku 2 do 3 ure. Razvaljamo na 1 cm debelo, s kozarcem razrežemo na okrogle piškote, premažemo z rumenjakom in peče-mo. Ponudlmo s čajem. PRIKUHA IZ RDEČEGA KORENJA: dve žlici olja razgrejemo, dodamo Vakg na kolo-barje narezanega korenja, počasi naj se zmeh-ča, dodamo žlico moke, še malo dušimo, do-liiemo malo mleka, dodamo malo Knorr koc-ke, še malo prevremo in ponudimo s pire krompirjem. RIŽ S PARADIžNIKOM: 25 dkg riža, 50 g olja, 2 čebuli, 2 žlici paradižnikove mezge, 2 žlici kisle smetane, sol, poper. čebulo nare-žemo, prepražimo na olju, dodamo opran riž, razredčeno paradižnikovo mezgo, posolimo, popopramo po okusu, pokrijemo in počasi dušimo. Po želji dodamo malo Knorr kocke. Kuhamo in nato pretresemo v jenskb posodo ter prelijemo s kislo smetano. OREHOVE KROGLICE: svetlo prepraži-mo 10 dkg sladkorja z malo vode, dodamo 60 g masla, 2 žlici kakaa in mlete orehe, dok-ler ne dobimo goste mase. Maso dobro zgne-temo, oblikujemo kroglice in jih povaljamo v sladkorju.