Synthesis of fullerenes in RF thermal plasma reactor - Marković, Zoran (Materiali in tehnologije, 2004)
Raziskan je bil proces nastanka fulerenov v RF termičnem plazemskem reaktorju. Kot izhodni material so bili uporabljeni različni ogljikovi prahovi. Upoštevana je bila kohezijska narava grafitnih prahov pri sintezi fulerenov. Ugotovljeno je bilo, da kohezivna narava grafitnih prahov z velikostjo mikrometra zavira učinkovito izhlapevanje in pretvorbo v fulerenci.
Keywords: fulereni; plazma; termični reaktorji; SEM-analiza