Tra region of the natural conjugative Escherichia coli plasmid pRK100 is F-like - Starčič Erjavec, Marjanca (Acta biologica slovenica, 2002)
Cilj raziskave je bil ugotoviti podobnost regije tra plazmida pRK100 z regijami tra drugih konjugativnih plazmidov enterobakterij. V ta namen smo večgenov regije tra plazmida pRK100 pomnožili v PCR in določili nukleotidno zaporedje dobljenih produktov PCR. Nukleotidna zaporedja plazmida pRK100 smo primerjali z drugimi, deponiranimi, nukleotidnimi zaporedji in izračunali nukleotidno divergenco. Dobljeni rezultati so jasno pokazali, da je regija traplazmida pRK100 najbolj podobna regiji tra plazmida F.
Keywords: bakterije; Base Sequence; Baze, zaporedje; Escherichia Coli; F Factor; F faktor; Genetics; geni; molekularna genetika; Plasmids; Plazmidi; Polimerazna, verižna reakcija; Polymerase Chain Reaction