Firm size, audit regulation and fraud detection - Salehi, Mahdi (Management, 2009)
Revizor je odgovoren za preprečevanje, odkrivanje in poročanje o goljufijah. Pri revidiranju so najspornejši nezakoniti akti in napake. Ti področji sta tudi najpogostejši predmet razprave med revizorji, politiki, mediji, zakonodajalci in javnostjo (Gaz in dr. 1997). S predhodno raziskavo je bila ugotovljena pozitivna povezanost med kakovostjo revizije ter velikostjo revizorskega podjetja. Medtem ko so nekatere študije kot nadomestilo za kakovost revidiranja uporabile revizijske stroške, so druge študije uporabile bolj neposredna merila, kot so rezultati poročil o nadzoru kakovosti. Vendar so slednje študije uporabljale vzorce, ki so močno geografsko omejeni ali pa so omejeni v smislu vrste naročnika. To še ni vse. Večina raziskav o povezanosti med velikostjo in kakovostjo se je tudi osredotočila na dokaj velika pooblaščena revizijska (CPA) podjetja. Zadnja leta se je veliko razpravljalo o naravi revizijske prakse (Salehi 2007). Revizorji so odgovorni tudi za zagotavljanje točnosti in natančnosti izjav, ki jih pripravijo managerji.
Keywords: podjetja; računovodstvo; računovodski izkazi; revizija; prevare; goljufije; Iran