Gozdni požari - Jakša, Jošt (Gozdarski vestnik, 2006)
Prispevek prikazuje požarno ogroženost slovenskih gozdov. Analizira vpliv podnebnih dejavnikov na gozdne požare, ogroženost drevesnih vrst, in posledice gozdnih požarov.
Keywords: gozdovi; gozdni požari; požarna ogroženost; Slovenia; Slovenija