Sestava in število lokalov v starem mestnem jedru Slovenj Gradca med letoma 1945 in 2000 - Krajnc, Dimitrij (Geografski vestnik, 2001)
Prispevek se ukvarja z lokali v starem mestnem jedru Slovenj Gradca med letoma1945 in 2000. Predstavljena je njihova številčna rast, prostorsko širjenje in spremembe v njihovi sestavi in namembnosti. V prispevku so prikazani tudi glavni razlogi, ki so povzročili nastale spremembe.
Keywords: geografija naselij; mesta; mestna jedra; storitve; Slovenj Gradec