Digitalizacija - izzivi za delovno pravo - Končar, Polonca (Delavci in delodajalci, 2016)
Razvoj na področju komunikacijske in informacijske tehnologije vodi v nove oblike dela in v spremembe glede do danes prevladujočega dela v obliki delovnega razmerja. Poleg tega postavlja pod vprašaj nekatera vprašanja kot so "podrejenost" kot temeljni kriterij pri ugotavljanju obstoja delovnega razmerja, kraj, kjer digitalni delavec opravlja delo, delovni čas in trajanje dela, brisanje mej med poklicnim in zasebnim življenjem, rizike v zvezi z zdravjem pri delu. Prispevek usmerja pozornost bralca na omenjena vprašanja, ki v obdobju digitalizacije naših družb lahko pomenijo izzive za delovnopravne sisteme.
Keywords: delo na domu; delovna razmerja; delovni čas; informacijska tehnologija; komunikacijska tehnologija; teledelo; zaposleni; zdravje pri delu