Podčrtna opomba k Aristotelovi definiciji metafore - Koren, Evald (Primerjalna književnost, 2010)
Razprava se, potem ko utemeljuje neustreznost prevodnih izrazov za metaforo v slovenskih izdajah Aristotelove Poetike, ukvarja z vprašanjem, v kolikšni meri so tradicionalni prevodi Aristotelove definicije metafore v slovenski jezik in v druge evropske jezike primerni in prepričljivi.
Keywords: Aristoteles, 384-322 pr.n.š.; retorika; rhetoric; Aristotel: Poetika; metafora; metaphor; epifora; prevajanje; translation