Mladi bralci in stare zgodbe - Santini, Monica (Primerjalna književnost, 2011)
Kdo je bral zgodbe o Arturju v prejšnjem stoletju in kdo še danes uživa v njih? Eden od možnih odgovorov je: mladi bralci. V prispevku pregledujem odločitve in spremembe, ki so jih vnesli avtorji arturijanskih predelav v 20. stoletju, da bi tradicionalne zgodbe prilagodili sodobnemu mlademu bralstvu.
Keywords: romance; legende o kralju Arturju; mladinska književnost; young adult literature; angleška književnost; mladi bralci; priredbe