Tekst - Gluhovskij, Dmitrij Alekseevič (knjige, 2021)
Ilja se po sedmih letih vrne iz kazenske kolonije. Njegove sanje o novem življenju se razblinijo, zato se maščuje policistu Petji, ki mu je podtaknil mamila in s tem zapečatil njegovo usodo. Iz Petjevega telefona izve vse o njem, spozna njegove domače, dekle in sodelavce ter se začne vživljati vanj, živeti njegovo življenje ...Dmitrij Gluhovski (1979), eden vodilnih sodobnih ruskih pisateljev, nas v romanu Tekst ponese v sodobno Moskvo, kjer poleg blišča velemesta skozi Iljeve oči vidimo tudi njegove temne strani: droge, skorumpiranost državnih organov in nemoč navadnega človeka pred oblastjo.
Keywords: Gluhovskij, Dmitrij Alekseevič