Dopust s taščo - Sivec, Ivan (knjige, 2020)
Zdi se, da je, kakor na primer Antonu P. Čehovu, tudi Sivcu koristila njegova novinarska "tlaka", kajti njegove humoreske o najdražji tašči so berljive, poantirane, dovolj kratke in jasne. Čeravno je življenjska doba časopisne humoreske krajša od "prave" literature, Sivca rešuje prav humor in smisel za odnose med ljudmi, kajti Dopust s taščo ne bo zabaval le njegove generacije in prvih lastnikov fičkov in črno-belih televizorjev, ampak tudi mlajše bralce, saj so tašče večne, kot je večna ljubezen. Tone Partljič
Keywords: Tašče; V leposlovju