Dva pogleda na "najtežje razumljivo delo" Leonida Andrejeva - Kralj, Lado (Primerjalna književnost, 2001)
Članek v prvem delu opisuje povezave med kritiškim sistempm J. Vidmarja in njegovo privrženostjo literaturi L. Andrejeva, zlasti njegovi drami Črne maske. V drugem delu pa s pomočjo tez M. Bahtina o karnevalski kulturi interpretira tiste značilnosti Črnih mask, ki jih Vidmar ni videl ali razumel.
Keywords: Andreev, Leonid; Vidmar, Josip, 1895-1992; ruska književnost; Russian literature; gledališka kritika; literarne študije; Andreev, Leonid: Črne maske