Distance education models and new communication trends in education - Gerlič, Ivan (Organizacija (Kranj), 2007)
V zadnjem desetletju je napredek na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij odprl nove možnosti poučevanja in učenja na daljavo in s tem dal temu področju nove dimenzije. Z izobraževanjem na daljavo se danes ukvarja množica teorij, ki se medsebojno razlikujejo po formalnem pristopu, po analizi gradiva, po obsegu in načinu svetovanja in komunikacije z učenci, po didaktičnem konceptu priprave in oblikovanja gradiv itd. Izobraževanje na daljavo pomeni tudi pomemben kriterij komunikacijsko-didaktičnih trendov v izobraževanju, ki jih bomo v tem prispevku analizirali.
Keywords: education; izobraževanje; izobraževanje na daljavo; učenje na daljavo; modeli; učna sredstva; učne metode; izobraževalna tehnologija; komunikacijska tehnologija