Achromatic numbers of Kneser graphs - Araujo-Pardo, Gabriela (Ars mathematica contemporanea, 2021)
Polna barvanja vozlišč imajo lastnost, da imata poljubna dva barvna razreda vsaj eno povezavo med njima. Parametri, kot so: Grundyjevo število, akromatsko ter psevdoakromatsko število izhajajo iz polnih barvanj, z nekaj dodatnimi zahtevami. V članku predstavimo ocene teh števil v Kneserjevem grafu ?$K(n, k)$? za nekatere vrednosti ?$n$? in ?$k$?. Podamo natančno vrednost akromatskega števila grafa ?$K(n, 2)$?.
Keywords: achromatic number; akromatsko število; block designs; blok dizajni; geometric type Kneser graphs; Grundy number; Grundyjevo število; Kneserjevi grafi geometrijskega tipa; pseudoachromatic number; psevdoakromatsko število