Marketing minority language as a valid tool in the fight for survival of minority languages - Brezigar, Sara (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 2007)
Promocija manjšinskih jezikov je pristop, ki stremi k ohranjanju manjšinskih jezikov. Ta pristop predpostavlja, da je mogoče prebivalce območja, kjer živita dve jezikovni skupnosti, spodbuditi, da se manjšinskega jezika učijo in da ga uporabljajo v svojem vsakdanjem življenju. Promocija manjšinskih jezikov torej predstavlja zanesljivo sredstvo v boju za preživetje manjšinskihjezikov, kakor tudi sredstvo za boj proti asimilaciji pripadnikov jezikovne manjšine. V članku avtorica aplicira koncept promocije manjšinskih jezikov na primer Slovenske jezikovne manjšine v Italiji.
Keywords: Slovene; slovenščina; narodne manjšine; jezikovne manjšine; jezikovna politika; promocija; Promotion; raba jezika; Italija; Italy; zamejski Slovenci