Ordinary people and emotional expression in Dutch public service news - Pantti, Mervi (Javnost (Ljubljana), 2009)
V televizijskih novicah se kaže naraščajoča tendenca zaupanja glasu navadnih ljudi v primerjavi z uradnimi glasovi medijskih delavcev in strokovnjakov. Raziskava, ki temelji na kvantitativni in kvalitativni analizi vsebin in intervjujev z novinarji, proučuje "glas ljudstva" v novicah nizozemske javne televizije NOS. Članek obravnava vprašanja o vključevanju običajnih ljudi v javne razprave - o tem, kakšne poglede in čustva izražajo - ter kako novinarji ocenjujejo kakovost "glasu javnosti" in emocionalno izražanje, ki ga izjave vključujejo. Raziskava sodi v tematski okvir participacije državljanov v javnem življenju skozi medije, emocionalizacije novičarstva in krize javne radiodifuzije.
Keywords: Nizozemska; mass media; množični mediji; television; televizija; informiranje; novinarji; javnost; izražanje; zaupanje