Generiranje LALR tabel - Kokol, Peter (Informatica (Ljubljana), 1984)
V članku na kratko opisujemo postopek za generacijo LALR(1) tabel, dodajamo osnovne algoritme in procedure. Generiranje LALR(1) tabel smo preverili za različne jezike s tem, da je potrebno kot vhodni podatek vnesti gramatiko ustreznega jezika v BNF meta jeziku. Na koncu dodajamo krajši primer.
Keywords: algorithms; generiranje LALR tabel; implementacija jezika; LALR tabele; LALR tables; LALR tables generator; LR razpoznavalniki