72 Vrednik Dr. Janez Bleiweis. — Natiskar in založnik Jožef Blaznik v Ljubljani. Černe bukve. v Zabjoderci. Navadno derenje žab: jim zadnji skok odrezati, prednji del živila života pa preč vreči, je tako neusmiljeno in grozovito delo, de so omikani ljudje po več krajih začeli taki divjoserdnosti na vso moč zoper-stavljati se. Mi take grozovite žabjoderce zapišemo v čeme bukve — in jih na ravnost divjake imenujemo. Uboga žival, čez pol prerezana in na pol živa se vlači več dni okoli deriša, predenj v hudih hudih bolečinah pogine, v zahvalo de nam je jed, živoder-cu pa zaslužek dala!! Nekteri gerdiini pa v svoji neumnosti še clo mislijo, de odrezani zadnji del žabam zopet doraste in de jih bojo mogli drugo leto zopet mesariti! Ni geršiga ravnanja, ko je tako mesarenje žab, namesto de bi jih popred umorili, potem pa še le iz kože devali.