Ocena dolžine gozdnega roba v ljubljanskem gozdnogospodarskem območju - Žitnik, Sašo (Gozdarski vestnik, 1996)
Prispevek obravnava gozdni rob v ljubljanskemu gozdnogospodarskemu območju. Obravnavane so tri oblike gozdnega roba, zunanji gozdni rob (gozd/negozd), gozdni rob zaradi cest v gozdu in gozdni rob med mladim (mladje, gošča) in odraslim gozdom. Prikazana je vzorčna metoda za preprosto in hitro ocenjevanje dolžine gozdnega roba. Predstavljene so ocene dolžine gozdnega roba in nekateri drugi parametri v povezavi z njimi
Keywords: dolžine; gozdni rob; gozdno gospodarstvo; Ljubljana; ocena