Sphecid wasps of Slovenia (Hymenoptera: Ampulicidae, Sphecidae and Crabronidae) - Gogala, Andrej (Scopolia, 2011)
Na podlagi objavljenih podatkov, primerkov v zbirkah in lastnega dela na terenu je sestavljen seznam os grebač (Hymenoptera, Apoidea: Ampulicidae, Sphecidae in Crabronidae), znanih v Sloveniji. Zabeleženih je 186 vrst: 3 vrste družine Ampulicidae, 18 družine Sphecidae in 165 družine Crabronidae.
Keywords: Hymenoptera; ose grebače; Apoidea; favna; Ampulicidae; Slovenija; Sphecidae; Crabronidae; sphecid wasps; fauna; Slovenia