Vonj imperijev - Schlögel, Karl (knjige, 2022)
Nosilni lik Očetovega sinka, drugega romana Dina Pešuta, avtorja najmlajše literarne generacije, je mladi intelektualec in prebijajoči se pesnik, izgubljen kot obljubljena mu prihodnost. Po neuspešnem iskanju priložnosti na Zahodu se vrne v Zagreb, saj je tako ali tako vseeno, kje je reven in nesrečen. Dneve preživlja kot hotelski receptor in se včasih tudi z iznajdljivostjo kosa s pogostimi življenjskimi tegobami milenijca, med katerimi prevladuje skrb za plačevanje stanarine.
Keywords: Chanel, Coco; civilizacija; Družbeni vidik; Francija; industrija parfumov; Parfumi; Sovjetska zveza; Zgodovina; Žemčužina, Polina