Spletni dnevniki kot alternativno medijsko sredstvo etničnih skupin/manjšin - Čeru, Julija (Monitor ISH, 2008)
V članku bomo predstavili analizo spletnih dnevnikov kot alternativnega medijskega diskurza etničnih skupin/manjšin z območja bivše Jugoslavije v Sloveniji. Osnovno izhodišče postavlja vprašanje, ali lahko komuniciranje etničnih skupin/manjšin prek spletnih dnevnikov zadosti osnovni potrebi po skupinski medijski družbeni umeščenosti ali pa so lahko le "skladišče" njihovih mnenj, problemov, potreb. S študijo primera ugotovimo, da je uporaba virtualnih medijev perspektivna, tako z vidika izkazane potrebe kot z vidika virtualne komunikacije.
Keywords: etnične skupine; narodne manjšine; mass media; množični mediji; spletni dnevniki; blogi; communication; komuniciranje; Slovenia; Slovenija