Uporaba aplikacije za doživljajsko učenje v šolski knjižnici - Mlakar, Tina (Šolska knjižnica, 2023)
Za izvedbo knjižničnega informacijskega znanja v šolskem letu 2020/2021 je šola določila dan dejavnosti marca 2021. Za prvi letnik smo organizirali učno pot prek mobilne aplikacije, ki so jo dijaki samostojno reševali. Ob tem so se sprehajali po mestu mimo knjižnic, arhivov in drugih kulturnih ustanov, povezanih s knjigo. Na učni poti so prek aplikacije reševali izzive in zbirali točke. Prispevek podrobno opiše, kako so potekali idejna zasnova učne poti, dodajanje vsebine, testiranje aplikacije in izvedba z dijaki. Opisane so tudi težave in vpeljane izboljšave.
Keywords: IKT; knjižnično informacijsko znanje; mobilne aplikacije; pouk na prostem; šolske knjižnice