NOVOST V GOSTINSTVU Rio z drugačnim obrazom Doslej je bilo znano, da je Rio, zlasti njegov sprednji del, ob cesti, tretjerazredni lokal, kamor nemalokrat zaide tudi milica, da naredi red. Vodstvo lokala je že dalj časa razmišijalo, kaj storiti, da bi spremenili podobo lokala, ki pa je v svojem osrednjem delu doslej nudil zelo okusna kosila, zaradi katerih mnogo Ljubljančanov stalno hodi tja kosit. Ker denarja le nrimajo na pretek, saj gostinsko podjetje Daj-Dam, kamor sodi Rio, nenehno obnavlja različne lo-kale v mestu, so se odločili za drugačno rešitev. Z manjšimi stroški so nekoliko preuredili prostor pod oboki v dvoriščni zgradbi. Zgradili so kamin za pripravljanje jedi na žaru in dokaj ličen šank. Z jedilnico Pod oboki, kakor govori napis, želijo pokazati, da so tudi boljša gostitna z odlično pripravljenimi jedmi na žaru. Ne strežejo le čevapčičev in ražnjičev, marveč je njihov jedilnik zares pester. Med drugim imajo tudi prebranac, srbsko sarmo, piščančje čorbe, gibanico, uštipce, valjuške, na voljo pa so tudi navadne jedi, kot so golaž, vampi in krvavice. Skratka, v lokalu želijo zadovoljiti z dobrimi jedačami, zato je postrežba tudi vezana na hrano in pijačo. Kako se bo obnesel, pa bodo seveda odločili gostje, ki si lahko sedaj tudi y samem srcu Ljubljane privoščijo dobro večerjo ali kosilo. Vsaj upajmo, da bo tako. Gostilna je povezana z vrtom, ki so ga lani nekoliko preuredili in zdaj želijo, da bi tudi tam stregii tako kot v gostilnici »Pod oboki«. Želijo, da bi gostje tja prihajali predvsem jest. To naj bi bil prvi korak k celotni obnovitvi Ria, ki želi spremeniti svoj obraz. Čez tri leta, če bo denar, se bodo lotili tudi obcestnega dela in ga preuredili tako, da bo primeren tudi za mladino. A. Adamič