Ona in on - Levy, Marc (knjige, 2023)
Spoznata se na spletni strani za zmenke. Namesto da bi postala par, se spoprijateljita. Da bi se zaljubila? Ni govora! Ampak ljubezen ima svoje načrte v tem čarobnem romanu najbolj branega francoskega pisatelja na svetu. Mia je na velikem platnu zaljubljena ženska, v resničnem življenju pa igralka, ki se mora odločiti, ali naj ostane v zakonu s prešuštnim možem, prav tako igralcem. V stiski na vrat na nos pobegne iz Londona v Pariz, k najboljši prijateljici, in se kot natakarica zaposli v njeni restavraciji. Paul je ameriški pisatelj v Parizu, ki se trudi, da bi z novim romanom obudil staro slavo. Prijatelj ga pod pretvezo pošlje na zmenek z Mio in po začetni zadregi se med njima razvije prijateljstvo, saj je Paul zaljubljen v svojo korejsko prevajalko, Mia pa še ni čisto odpisala zakona …