El proceso de adquisición del artículo espanol en el lenguaje infantil - Santiago Alonso, Gemma María (Linguistica (Ljubljana), 2012)
V pričujočem članku obravnavam proces usvajanja španskega člena v otroškem govoru in pri tem upoštevam različne faze usvajanja jezika pri otrocih. Opirala sem se na podatke, ki sem jih pridobila iz govora dveh dečkov in dveh deklic, starih od 1 leta in 10 mesecev do 4 let in 1 meseca. V izvedeno raziskavo so bile vključene oblike člena, značilne za rabo člena v tem starostnem obdobju. Uporabila sem štiri spontane govore subjektov korpusa otroškega jezika Koiné in analizirala podatke z longitudinalno študijo. S kvalitativno in kvantitativno študijo pa sem definirala značilnosti, ki narekujejo nujnost usvajanja člena na vseh stopnjah.
Keywords: acquisition du langage; article; členek; discours enfantin; espagnol; langage enfantin; otroški govor; otroški jezik; Spanish; španščina; usvajanje jezika