Profesor Drago Ulaga 100 + 10 let - Pinter, Stanislav (Šport (Ljubljana), 2016)
Prof. Drago Ulaga (1906 - 2000) je bil eden vodilnih jugoslovanskih strokovnjakov za telesno kulturo, sicer pa prvi visokošolsko izobraženi pedagog telesne vzgoje na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Bil je tudi nestor slovenskega športnega novinarstva in eden najbolj plodovitih piscev s področja športa, "ki je namenjen vsakemu človeku - mlademu, staremu, invalidu in zdravemu, in ne le Cerarju in Danevu..." (kot je jeseni 1971 o njem na kratko zapisal Janez Virk). Leta 1988 pa je postal prvi zaslužni profesor Univerze v Ljubljani s področja športa.
Keywords: sport; šport; športni pedagogi; Ulaga, Drago