Nebesa Cadillac - Kodrič, Zdenko (knjige, 2020)
Zgodba o grofici Adelmi von Vay, znani osebnosti znotraj teozofskih, ezoteričnih in spiritualnih krogov na prelomu 19. v 20. stoletje. Roman skozi več pripovednih plasti in z več prvoosebnimi pripovedovalci ne govori samo o znameniti in prezrti Konjičanki, marveč z romanesknimi obrobnimi zapisi in zgodovinskimi dejstvi kaže položaj Slovencev med letoma 1870 in 1925, opisuje kraje Spodnje Štajerske dežele in na dokaj odkrit način opozarja na usodne politične trenutke na prelomu 19. in 20. stoletja.
Keywords: Vay, Adelma von