Primer uporabe matematičnih modelov - Stopar, Nik (Matematika v šoli, 2023)
V članku je predstavljen primer matematičnega modeliranja v srednji šoli, ki ga lahko prilagodimo za izvedbo v zaključnih razredih osnovne šole. Primer je bil pripravljen in predstavljen v projektu NA-MA POTI.
Keywords: matematična pismenost; matematika; modeliranje; projekt NA-MA POTI