Integrali elementarnih funkcij - Slapar, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2008)
Dobro znano dejstvo je, da za nekatere elementarne funkcije ne obstajajo nedoločeni integrali, ki bi se lahko zopet izražali samo s pomočjo elementarnih funkcij. Primer takega integrala je ?$\int e^{x^2}dx$?. V članku predstavimo, kaj je v ozadju te teorije, in pokažemo nekaj primerov elementarnih funkcij, ki nimajo elementarnih integralov.
Keywords: algebra; analiza; elementarne funkcije; matematika