Kroparski vzdevki - Škofic, Jožica (Traditiones (Ljubljana), 2000)
V članku so predstavljeni kroparski vzdevki, in sicer njihove glasoslovne in skladenjske, tj. besedotvorne, značilnosti. Posebna pozornost je posvečena motivaciji poimenovanj, ki kaže na nenavadno jezikovno bogastvo tega gorenjskega kraja.
Keywords: linguistics; jezikoslovje; slovenščina; Slovene; Slovene dialects; slovenska narečja; Kropa; kroparski govor; vzdevki